Wat is CrossFit Kids?

CFK logo v tag color lightbg

CrossFit Kids is het CrossFit programma van Greg Glassman voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 18. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Waarbij een goede beweging begint bij de vaardigheid of de techniek van een beweging, vervolgens gaat het om consistentie en opvoeren van intensiteit. Dit maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige fundering.

 

cfkids1

Het doel van onze CrossFit Kids lessen is dat we kinderen willen helpen met het volgende:

  • beter en meer bewegen
  • zelfvertrouwen opbouwen en vergroten
  • samenwerken
  • bewuster omgaan met gezondheid en hun lichaam en
  • plezier hebben in sporten.

CrossFit Kids is niet alleen een aangepaste versie van CrossFit. Het CrossFit Kids programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger.

cfkids2

CrossFit als levensstijl voor kinderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in sporten. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen, wat “normaal” is en waar ze tijd voor maken.

 

Voor wie?

Het CrossFit Kids programma bij CrossFit Gouda is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. We trainen in 2 verschillende leeftijdsgroepen:

  • CrossFit Kids: 8-12 jaar
  • CrossFit Teens: 12-18 jaar

CrossFit is een erg goede aanvulling op een bestaande sport.

 

 

Lessen & kosten

Aanmelden voor CrossFit Kids

Hier vind je het aanmeldformulier om je kids aan te melden.

Voordelen van CrossFit Kids

CrossFit Kids coach

Wie geeft de lessen? Lees meer over coach Marit.