Voordelen

CrossFit Kids voordelen

CFK logo v tag color lightbgDe voordelen van CrossFit Kids voor de ontwikkeling van kinderen

Veel onderzoeken laten zien dat bewegen voor kinderen erg belangrijk is. Kinderen die meedoen aan het CrossFit Kids programma krijgen:

 • sterkere spieren en botten
 • een gezondere lichaamssamenstelling
 • een betere lichaamshouding;
 • minder kans op overgewicht
 • minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2
 • een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte
 • betere schoolprestaties
 • een gezondere kijk op het leven en
 • meer zelfvertrouwen

cfkids5
CrossFit en de fysieke voordelen voor kinderen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van atletiek en gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze kunnen ontwikkelen en behouden voor de rest van hun leven.

Door het meedoen aan de CrossFit Kids lessen in combinatie met een gezonde levensstijl ontwikkelt een kind sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie en een betere lichaamshouding. Tevens is er minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en levert het een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte op.

cfkids4CrossFit en de emotionele voordelen voor kinderen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teambuilding, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek, die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere dagelijkse situaties. Er zijn kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij CrossFit. Dit resulteert in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen.

 

CrossFit Kids Lessen

CFK logo v tag color lightbgBij CrossFit Gouda geven we de CrossFit Kids lessen in twee leeftijdsgroepen.

CrossFit Kids

Deze klas is gericht op kinderen vanaf 8 jaar en heeft vooral als doel kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken. De lessen van 45 minuten draaien om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. Team-spelletjes, obstakelroutes en leuke work-outs helpen de kinderen om beter te bewegen en om de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.

Wanneer?

 • Woensdagmiddag om 15:45 uur
 • Vrijdagmiddag om 15:45 uur

  cfkids3CrossFit Teens

Vanaf een jaar of 12 zijn de meeste Kids toe aan een meer uitdagend programma. We noemen de Kids dan ook geen Kids meer maar Teens. De werking van het menselijk lichaam in deze jaren kan van week tot week veranderen. Het beoordelen en werken met deze veranderingen geven tieners de sleutel tot succes om effectief fysiek en mentaal te ontwikkelen. De focus in deze lessen ligt op de technieken van meer geavanceerde bewegingen en gaat verder in het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

Wanneer?

 • Woensdagmiddag om 16:45 uur
 • Vrijdagmiddag om 16:45 uur

Kosten

Tot 1 september 2016 kunnen kids & teens de lessen volgen zonder een abonnement. Er wordt in deze periode per les afgerekend via een strippenkaart.

 • Kids & Teens 1 x per week: € 30,00/mnd - € 7,50/les
 • Kids & Teens 2 x per week: € 40,00/mnd - € 5,00/les

Kids & Teens betalen geen inschrijfgeld en hoeven geen "Fundamentals" (introductiecursus CrossFit) te volgen.

 

CFK logo v tag color lightbg

CrossFit Kids is het CrossFit programma van Greg Glassman voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 18. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Waarbij een goede beweging begint bij de vaardigheid of de techniek van een beweging, vervolgens gaat het om consistentie en opvoeren van intensiteit. Dit maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige fundering.

 

cfkids1

Het doel van onze CrossFit Kids lessen is dat we kinderen willen helpen met het volgende:

 • beter en meer bewegen
 • zelfvertrouwen opbouwen en vergroten
 • samenwerken
 • bewuster omgaan met gezondheid en hun lichaam en
 • plezier hebben in sporten.

CrossFit Kids is niet alleen een aangepaste versie van CrossFit. Het CrossFit Kids programma is speciaal ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger.

cfkids2

CrossFit als levensstijl voor kinderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in sporten. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen, wat “normaal” is en waar ze tijd voor maken.

 

Voor wie?

Het CrossFit Kids programma bij CrossFit Gouda is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. We trainen in 2 verschillende leeftijdsgroepen:

 • CrossFit Kids: 8-12 jaar
 • CrossFit Teens: 12-18 jaar

CrossFit is een erg goede aanvulling op een bestaande sport.

 

 

CrossFit Kids coach

CFK logo v tag color lightbgCrossFit Kids wordt gegeven door een daartoe opgeleide trainer die een specifieke opleiding voor CrossFit Kids heeft gevolgd. Binnen CrossFit Gouda geeft Marit Rutten de CrossFit Kids lessen. Marit is in het dagelijks leven hardlooptrainer en CrossFit Level 1 & Endurance Trainer bij CrossFit Gouda en CrossFit Zevenhuizen. Marit heeft 10 jaar ervaring met het lesgeven aan kinderen als windsurfinstructeur en zij heeft de opleidingen CrossFit Level I, CrossFit Endurance en CrossFit Kids gevolgd. Daarnaast heeft zij de opleiding tot Basislooptrainer 3 van de Atletiekunie en Windsurfinstructeur 3 van de KNWV afgerond.

foto marit

SPORTFYSIO LOGONaast CrossFit Gouda is op hetzelfde adres ook SportFysio Gouda gevestigd. SportFysio Gouda heeft een eigen website waar alle informatie over SportFysio Gouda te vinden is.

Lessen & kosten

Wat is CrossFit Kids?

Lees meer over CrossFit Kids.

Aanmelden voor CrossFit Kids

Hier vind je het aanmeldformulier om je kids aan te melden.

CrossFit Kids coach

Wie geeft de lessen? Lees meer over coach Marit.