freek bel smal

Doelen stellen

Helaas haal je je doel niet door het alleen maar te bedenken. Je moet het ook opschrijven en er een proces van maken. We kunnen je hierbij helpen, zodat je jouw CrossFit doel of doelen dit jaar echt gaat halen!

Het is ten eerste wel belangrijk om je doel te formuleren en op te schrijven. Maak je doel zichtbaar en schrijf het op een plek zodat je het regelmatig ziet. Allereerst op de kerstbal in de box. Maar hang ook een papiertje met je doel op de spiegel, in je agenda, op de koelkast enzovoort. Hoe vaker je je doel ziet, hoe beter je ermee aan de slag zult gaan. Door het op te schrijven, is het veel concreter en tastbaarder en niet langer iets wat ergens in jouw gedachten rondzwerft.

Het is jouw persoonlijke doel. Maak het doel realistisch en haalbaar voor jezelf. Bepaal ook voor jezelf of je doel in een jaar haalbaar is. Of zijn er misschien tussen stapjes nodig? Voor een bar muscle up zul je eerst een pull up moeten kunnen. Dus begin je met de strict pull up en vervolgens de strict dip. Bedenk wat belangrijk voor je is. Waar word je blij van? Wat geeft je energie? Wat geeft je een voldaan of tevreden gevoel?

Fitter worden, beter worden, sneller of sterker worden is niet specifiek genoeg. Waar ligt jouw uitdaging? Wat is je zwakte? En wat moet je doen om dit te verbeteren?

Een goede manier voor een specifiek doel is om te kijken naar CrossFit benchmark WODs. Welke gewichten moet je kunnen liften om een bepaalde benchmark workout RX te kunnen doen? Of welke bewegingen moet je kunnen doen om de workout RX te kunnen doen?

doelen 21

Heb je inmiddels een doel gevonden waar je enthousiast over bent? Dan zul je moeten beginnen met het meetbaar maken van je doel. Waar sta je nu? Wat kun je nu? En wat moet je kunnen om je doel te bereiken? Kun je hier kleine tussenstapjes van maken? Een workout RX kunnen doen is een outcome goal. Dus als je Linda RX zou willen doen (outcome goal) zul je waarschijnlijk sterker moeten worden en zul je elke week aandacht moeten besteden aan je deadlift, clean en benchpress (process goal). Dus elke week doe je een Strength sessie en kom je stap voor stap dichterbij je outcome goal.

Door het aan anderen te vertellen zal je merken dat anderen je kunnen helpen om je doel te behalen. Misschien hebben ze hetzelfde doel en kunnen jullie samen extra aandacht besteden aan jullie doel. Door er na de les even aan te werken. Of ze zullen je vragen naar je voortgang.

CrossFit goals blijven goals en geen prestatie als niet om hulp durft te vragen. Jouw CrossFit coaches helpen je maar al te graag!

Durf vragen te stellen

Identificeer de kleinste en belangrijkste stap en zet deze stap als eerst. Probeer niet direct alles tegelijk aan te pakken. Geniet van elke kleine stap die je hebt gezet en van elk succesje.

Als je dan een doel hebt bereikt. Sta er ook even bij stil en wees trots op jezelf! Vier het met je CrossFit vrienden en coaches en trek aan de bel! Vervolgens kun je alweer nadenken over je volgende doel. Bedenk goed dat je beste doel een voor jou specifiek en persoonlijk doel is waarbij jij je als atleet trots en goed voelt.

doelen 41
Verstuur bericht

CrossFit Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.