Nieuws

Sporten met Diabetes Type 1 – Het verhaal van Kimberly

foto hike challenge Kimberly

… ik anderhalf jaar geleden zelf onverwacht de diagnose ‘Diabetes Mellitus Type 1’ heb gekregen. Dankzij het vele sporten had ik een ‘gezond en fit’ lijf vóór de diagnose en dit heeft enorm bijgedragen aan mijn herstel. Na de diagnose moest ik echt weer opnieuw leren sporten met diabetes.

Onze CrossFit coaches hebben mij hierbij heel veel geholpen. Ze hebben me geleerd te doseren om zo weer in beweging te kunnen komen toen mijn lijf fysiek op een dieptepunt zat. Het ene moment werd ik gecoacht om rustiger aan te doen als mijn belastbaarheid lager lag en de andere keer juist gestimuleerd toch die stap verder te doen om zo weer het vertrouwen in mijn lijf terug te krijgen. Daarnaast voel ik me tijdens de WOD’s ook echt gesteund door de mede-atleten die op dat moment ook aan het sporten zijn. Van geïnteresseerde vragen over sporten met diabetes tot aan mij steunen als ik te lage glucosewaardes heb en ik het sporten even moet pauzeren. Hiervoor zowel aan de coaches als aan jullie atleten, super bedankt!

Voordat ik het CrossFitten weer heb kunnen oppakken ben ik in contact gekomen met de Bas van de Goor Foundation. Het is namelijk best een uitdaging om bewegen, sporten en diabetes te combineren! Dit terwijl bewegen juist hele positieve effecten met zich meebrengt zoals meer grip op je bloedsuikerwaardes, insuline- of medicijngebruik en bovenal om fitter te worden! De Bas van de Goor Foundation heeft mij in contact gebracht met andere sporters met diabetes en heeft mij meer informatie gegeven over sporten met diabetes.

In juni 2024 ga ik dan ook met de Bas van de Goor Foundation de 6-daagse hike-uitdaging aan in de Spaanse bergen! Dagelijks ongeveer 7 uur per dag hiken op voor mij ‘onbekend’ terrein. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want met deze hike ga ik sponsorgeld ophalen. Én waarom? Met het opgehaalde sponsorgeld helpt de foundation kinderen en volwassenen met diabetes om meer in beweging te komen en hoe ze het beste om kunnen gaan met sporten. Met deze hike wil ik een positieve bijdrage leveren aan deze mooie doelstelling. Ik wil jullie via dit bericht vragen of jullie mij willen sponsoren en zo ook de foundation helpen om deze doelstelling in de toekomst mogelijk te blijven maken. Doneren kan eenvoudig via mijn sponsorpagina, hier staat tevens mijn hele ontdekkingsreis beschreven mocht je het leuk vinden om hier meer over te willen weten. Als tegenprestatie ga ik samen met een groep mede-hikers, die ook diabetes hebben, eigenlijk een ‘6 daagse-WOD’ aan… ik heb er zin in, op naar die bergtop!

Lieve en sportieve groet, Kimberly

Verstuur bericht

CrossFit Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.