CrossFit Endurance bij CrossFit Gouda

CrossFIT ENDURANCE

Verbeter je conditie op alle vlakken!

Bij CrossFit is het belangrijk dat je lichaam veel zuurstof op kan nemen om goed te presteren tijdens de workouts. De meest efficiënte manier om dit proces te verbeteren is hardlopen. Hardlopen vormt daarom de basis van onze CrossFit Edurance lessen.

De CrossFit Endurance lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers/CrossFitters. Iedereen kan meedoen. Een flinke portie energie is voldoende!

Over CrossFit Endurance

CrossFit is constant gevarieerd, functioneel en intensief. Je kunt er van uit gaan dat de Endurance lessen dat ook zijn. In de les richten we ons niet op een specifieke afstand, snelheid of tijd. We willen dat je zo goed mogelijk kunt hardlopen op verschillende afstanden en snelheden. Daarom werken we met verschillende variabelen: afstand (volume), snelheid, herstel (actieve of passieve pauze), kracht en techniek.

In de lessen komen de volgende Endurance elementen aan bod:

 • Aerobe drempel (Aerobic Threshold): langere trainingen met een matige intensiteit om je brandstofefficiëntie te ontwikkelen (vetverbranding) en je spierstelsel en aerobe uithoudingsvermogen te verbeteren.
 • Lactaat drempel (Lactate Threshold): workouts met langere afstandsintervallen met een hogere drempel intensiteit en weinig rust tussen herhalingen of sets.
 • Maximale zuurstofopname vermogen (VO2 Max): workouts op basis van kortere afstandsintervallen met een hoge intensiteit en langere rust tussen herhalingen of sets.
 • Snelheid & uithoudingsvermogen (Speed Endurance): lage volume trainingen met hoge snelheidsintervallen van minder dan 60 seconden op extreem hoge intensiteit. Speciaal voor het ontwikkelen van je snelle spiervezels. Met een volledig herstel tussen herhalingen of sets sets.
 • Kracht & uithoudingsvermogen (Strength Endurance): lage volume trainingen op hoge intensiteit met verschillende explosieve oefeningen of krachtoefeningen om je spieren sterker en belastbaarder te maken.
 • Pose Running: trainingen waarbij we speciaal aandacht besteden aan de hardlooptechniek (door middel van oefeningen)

We testen en werken met onder andere de volgende afstanden en tijden. Deze zijn voor iedere CrossFitter belangrijk:

 • Herstel jog tempo (denk hierbij aan je 60 minuten snelheid)
 • 10 kilometer (we streven naar een 40 minuten tijd)
 • 5 kilometer (we streven naar een 20 minuten tijd)
 • 1 mijl (we streven naar een 5-6 minuten tijd)
 • 400 meter snelheid/tijd

Wil je meedoen met een Endurance les? Boek dan een proefles!

Verstuur bericht

CrossFit Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.