aanbod crossfit

Wat is CrossFit?

Elite fitness voor iedereen!

CrossFit is erop gericht om jou zo snel, sterk en fit mogelijk te maken. CrossFit workouts (ook wel Workout Of the Day, WODs) bestaan uit een grote variatie aan bewegingen die op een hoge intensiteit worden uitgevoerd. De bewegingen zijn functioneel, wat betekent dat je ze ook in je dagelijks leven uitvoert. Denk hierbij aan gooien, springen, duwen, tillen, rennen etc.

Daarnaast daagt CrossFit je mentaal uit met oefeningen waar veel techniek bij komt kijken of workouts waarin de meest bijzondere bewegingen samenkomen. Maar wees niet bang, je zult verstelt staan van wat je allemaal kunt!

CrossFit trainingen

Bij CrossFit Gouda vind je geen fitnessapparaten of standaard fitness schema’s. Bij ons sport je voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht of met kettlebells, halterstangen, medicine ballen en allerlei andere attributen. Onze lessen zijn met maximaal 16 mensen maar de box is groot genoeg om met meer dan 20 sporters tegelijkertijd een WOD te doen. En er is genoeg open ruimte om te rennen, springen, klimmen, liften en gooien.

CrossFit is voor iedereen

Iedereen is welkom om bij CrossFit Gouda te komen trainen. Ongeacht je sportachtergrond – of je nu al jaren traint of vandaag hebt besloten van de bank af te komen – CrossFit is voor iedereen. Dat komt omdat iedere WOD aan te passen is naar de intensiteit en belasting die hoort bij jouw niveau. De bewegingen blijven echter hetzelfde voor iedereen. Zo kunnen beginnende en gevorderde sporters tegelijkertijd dezelfde workout doen. Dit zorgt voor saamhorigheid en groepsdynamiek.

CrossFit = Fitter worden en beter in je vel zitten!

Wanneer je bereid bent om hard te werken tijdens de WODs, zul je merken dat je steeds beter wordt in alle bewegingen en ze steeds sneller en nauwkeuriger kunt uitvoeren. Dat niet alleen: Onze programmering heeft als doel je beter te maken in 10 onderdelen van fitheid:

  • uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel,
  • weerstandsvermogen
  • flexibiliteit
  • kracht
  • snelheid
  • coördinatie
  • wendbaarheid
  • evenwicht
  • nauwkeurigheid

Het resultaat: Een fit lichaam en een sterke geest!

Ben je nieuwsgierig geworden naar CrossFit? Twijfel niet langer en boek vandaag nog jouw proefles!

Verstuur bericht

CrossFit Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.