crossfit gouda mom strong

CrossFIT MOM STRONG

Training voor en na de zwangerschap

Voor wie?

Mom Strong is voor vrouwen die zwanger zijn (vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt), net bevallen zijn en voor vrouwen die tot 2 jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kan je na 6 tot 8 weken weer beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al een tijd sporten maar wel klachten ervaren zoals bekkenpijn, incontinentie of verzakking zijn ook welkom om mee te trainen.

Wat houdt het in?

De training richt zich op het opbouwen of behouden van kracht en uithoudingsvermogen. Tijdens de trainingen werken we aan een goede ademhaling, optimaal postuur, je core, je bekkenbodemspieren en focussen we op het versterken van grote spiergroepen door functionele bewegingen.

Na de bevalling gaan we weer terug naar de basis van ademhaling en werken we aan het herstel van je bekkenbodem en je eventuele diastase (wijking van de buikspieren).

De trainingen worden gegeven door Manon Mertens. Zij is fitness/CrossFit trainer en heeft zich gespecialiseerd in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Waarom sporten bij Mom Strong tijdens en/of na je bevalling?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden. Door verkeerd te trainen kunnen er klachten ontstaan zoals een blijvende diastase of een verzakking. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Hier besteden we ook aandacht aan tijdens de trainingen.

Alle tegenstrijdige informatie die je vind over sporten tijdens en na je zwangerschap kan erg verwarrend zijn. Er word vaak gezegd “Luister naar je lichaam”. Helaas is dat niet altijd voldoende. Graag leer ik je de do’s en don’t en hoe je oefeningen het beste kunt aanpassen aan jou zwangerschap, want elke vrouw is anders en elke zwangerschap is anders.

Meer info?

Wil je meer informatie over Mom Strong, ben je benieuwd naar de actuele trainingstijden of wil je je aanmelden? Kijk dan op momstrong.nl.

Je kunt Manon ook rechtstreeks mailen op info@momstrong.nl.

Verstuur bericht

CrossFit Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.